آشنایی با آداب، رسوم و فرهنگ ترکیه
فرهنگ ترکیه را میتوان به دو دسته آسیایی و اروپایی تقسیم کرد. این تقسیمبندی شبیه به موقعیت جغرافیایی این کشور در آداب و رسوم مردم این کشور هم تاثیر بسزایی داشته است. فرهنگ از گذشته همواره شامل آئینها و فرهنگهای متنوع و ناهمگنی بوده که از غرب آسیا، آسیای میانه، اروپای شرقی و سنتهای قفقاز گرفته شده است.
در سال جدید، جمعیت مردم ترکیه حدود ۸۵ میلیون نفر اعلام شده است. ترکیه نُوین، همواره متشکل از فرهنگ غرب میشود که از سمت اروپا تاثیر زیادی گرفته است. معماریها و سازههای بنا شده از فرهنگ فرانسه، در اقساء نقاط این کشور به خوبی دیده میشوند. البته نباید فراموش کرد که فرهنگ ملی، بومی و مذهبی این کشور در طول سالهای گذشته همیشه حفظ شده است.
بیشتر بخوانید: تاریخ ترکیه
فرهنگ
مردم ترکیه همواره به آراستگی و مرتب بودن معروف هستند. اکثر افراد در زمان سفر میدانند که مردم این کشور بسیار خونگرم و مهماننواز هستند. به طور مثال در زمان مهمانی، اگر مهمان زودتر از خانهشان برود؛ این موضوع را حمل بر بیاحترامی میدانند و حتما میبایست از مهمان خود به بهترین شکل پذیرایی و آنها را به صرف بهترین نوشیدنیها و غذاها دعوت کنند.
در هنگام خرید کردن، بسیار به چانهزنی معروف هستند و این عمل را در مغازههای کوچک تا معاملههای بسیار بزرگ هم انجام میدهند. در مورد مرد و زن خانواده نیز مرد جایگاه صاحبخانه را دارد و زن پس از ازدواج از نامخانوادگی شوهر خود استفاده میکند.
چند همسری در ترکیه نیز غیر قانونی است و ازدواجها باید رسما ثبت شوند. بسیاری از مکانهای تفریحی ترکیه مانند چایخانهها مناسب احوال خانمها نیست و با یک نگاه میتوان فهمید که فقط مردها در این مکانها حضور دارند.
فرهنگ ترکیه در سالهای اخیر، تاثیر زیادی از اروپا گرفته اما همچنان سنتهای بومی خود را در محلههای مختلف حفظ کرده و در مورد خانوادهها نیز فرهنگ تُرک همچنان توانسته جایگاه خود را نگه دارد. به طور مثال: احترام به بزرگتر، همچنان از مواردی است که افراد با سنهای پایینتر در خانواده آن را رعایت میکنند.
دو کلمه تُرکی در زمان خوشآمد گویی
- hoş geldiniz | خوشآمدید
- hoş bulduk | در جواب خوشآمد گویی
دین
این کشور تاریخ بسیار غنی و کهنی دارد و برگرفته از افراد برجسته عثمانی و آثار باستانی و تاریخی ترکیه میشود. نخستین قانون اساسی جمهوری ترکیه در سال ۱۹۲۴ میلادی تهیه شد که طبق آن دین اصلی این کشور "اسلام" اعلام شد. اما در سالهای بعد، طبق اصلاحات قانون اساسی این کشور؛ جدایی دین از سیاست، توسط بنیانگذار جمهوری ترکیه "مصطفی کمال آتاتورک" به تایید رسید. در حال حاضر بنابر آخرین آمار ترکیه ۹۸٪ اعتقاد مردم ترکیه مسلمان و ۲٪ از اعتقاد آنان مسیحی یا پیرو دینهای دیگری هستند.
زنان
تبعیض جنسیتی طبق قانون اساسی این کشور ممنوع و زنان همواره در فرهنگ ترکیه و به طور کلی اتفاقات این کشور نقش داشتهاند. جنبش فمینیستی در قرن نوزدهم پس از فروپاشی عثمانی انجام شد و در زمان اعلام جمهوری ترکیه توسط دولت مصطفی کمال آتاتورک پذیرفته شد.
حجاب
در زمانهای مختلف واکنش نسبت به حجاب در ترکیه متغیر بوده است. به طوری که در مراکز دولتی؛ زنان با حجاب حضور پیدا میکردند و این مسئله جزء بایدهای برخی سازمانها در ترکیه شده بود. اما با گذشت زمان طبق قانون اساسی کشور در ترکیه حجاب اختیاری اعلام شد.
بیشتر بخوانید: پوشاک در ترکیه
ازدواج
فرهنگ ترکیه در مورد ازدواج به دو دسته تقسیم میشود که یکی از آنها به شکل سنتی و در مسجد با تعیین مهریه و مرسومات اسلامی و سپس در این کشور به ثبت میرسد و دومی بدون مرسومات سنتی و مستقیما با ثبت در دفاتر اسناد رسمی اتفاق میافتد.
بیشتر بخوانید: اقامت ازدواج ترکیه
غذا
تنوع غذایی در این کشور بسیار بالا و ظرف غذاهای ترکیه معمولا برگرفته از غذاهای ارمنی، یونانی، ایرانی و خصوصا غربی شده است. اگر بخواهیم به سمت تاریخ در گذشته برگردیم؛ عثمانیها، رسوم و آشپزی مناطق تحت سلطه خود در خاورمیانه را با عناصر محلی آسیای میانه درآمیختند.
بیشتر بخوانید: رستورانهای استانبول
آداب و رسوم و فرهنگ ترکیه در مورد غذا خوردن با ایرانیها کمی متفاوت است. اکثر تُرکها در زمان غذا خوردن تصمیم به سیگار کشیدن میگیرند که این موضوع برایشان بسیار عادی است و اگر به این موضوع برخوردید، تعجب نکنید! این نکته را نیز فراموش نکنید که شهرهای مختلف ترکیه شامل محلههای مختلفی میشوند که هر کدام به نوبه خود، غذاهای محلی متفاوتی دارند. چند مورد از معروفترین غذاهای ترکیه را در ادامه به شما معرفی میکنیم:
- کبابهای مختلف
- غذاهای گوشتی
- اسکندر کباب
- غذاهای دریایی مانند صدف سیاه
قهوه تُرک
قهوه ترک؛ نشان فرهنگی ترکیه است. در تمام نقاط شهرهای ترکیه کافههای مختلفی وجود دارد که به شما چای و قهوه سرویس بدهند. قهوه ترک یکی از نشانهای فرهنگی ترکیه به حساب میآید که سالیان درازی است در این کشور وجود دارد و شهرت خاصی در جهان پیدا کرده است.
هدیه دادن
فرهنگ ترکیه در مورد هدیه دادن شبیه به ایرانیان است. لوازم تزئینی، صنایع دستی و لباسهای سنتی از مواردی هستند که برای هدیه دادن در این کشور بسیار مناسب به حساب میآیند. مردم ترکیه این امر را بسیار محترم شمرده و این موضوع به نشانه ابراز علاقه و به طور کلی برایشان خوشایند به حساب میآید.
زبان
زبان رسمی مردم این کشور تُرکی است. توریستی بودن کشور ترکیه به دلیل داشتن جاذبههای توریستی مانند: مناظر طبیعی، سواحل و مکانهای تفریحی همیشه دلیلی بر این بوده که برخی تصور کنند مردم کشور ترکیه به زبان انگلیسی مسلط هستند. اما در حال حاضر بیش از ۸۵٪ جمعیت این کشور به زبان تُرکی صحبت میکنند.
بیشتر بخوانید: جاذبههای گردشگری ترکیه
موسیقی
یکی دیگر از بخشهای فرهنگی ترکیه؛ موسیقی، ادب و شعر است. موسیقی سنتی در این کشور برگرفته از آسیای مرکزی و کلاسیک ایرانی بوده و بخش پرطرفدار موسیقی در زمان حال از اروپای مدرن برگرفته میشود.
شباهت فرهنگ ترکیه و ایران
اگر به پیشینه کشور ترکیه نگاه عمیقی بیاندازیم؛ ادبیات و فرهنگ مردم ترکیه همواره برگفته شده از فرهنگ اعراب و پارسیان بوده. همین موضوع، اثبات یکسان بودن سلیقه و علایق مردم دو کشور ترکیه و ایران در بسیاری از موارد است.
در این مقاله به موضوع فرهنگ ترکیه پرداختیم. شرکت ملکاینوست با همراهی متخصصان با تجربه در زمینه مهاجرت به ترکیه آماده ارائه مشاوره رایگان به شما عزیزان است. برای تماس با ما ایــنــجا کلیک کنید.
مقالات بیشتر
July 28, 2023
وکیل ازدواج در ترکیه (ثبت ازدواج بینالمللی در ترکیه)
وظایف وکیل ازدواج در ترکیه و فواید ثبت ازدواج بینالمللی در ترکیه چیست + مراحل ثبت ازدواج بینالمللی و مدارک لازم + امکان ازدواج بینالمللی برای ایرانیان و محدودیتهای آن برای افراد مختلف...
July 28, 2023
معرفی 20 مورد از سایت های کاریابی در ترکیه در سال 2023
آشنایی با 20 مورد از سایت های کاریابی در ترکیه + بهترین روش برای پیدا کردن کار در این کشور + شرایط بازار کار ترکیه + مراحل پیدا کردن کار در وبسایتهای کاریابی مانند: آپلود رزومه و شبکه سازی
July 22, 2023
اجاره خانه در روستاهای ترکیه (+معرفی 18 روستای معروف ترکیه)
معرفی 18 مورد از روستاهای ترکیه برای سرمایهگذارانی که به دنبال خرید خانه ارزان در ترکیه هستند+مزایای زندگی روستایی در این کشور +شرایط اجاره خانه در روستاهای ترکیه و اهمیت قرارداد اجارهنامه