فرودگاه استانبول ترکیه؛ پروژه 14.5$ بیلیون

دسته‌بندی:

زندگی در ترکیه

March 28, 2023

فرودگاه استانبول

اولین مکانی که در هنگام پا گذاشتن به خاک ترکیه وارد آن می‌شوید؛ فرودگاه استانبول است. بررسی این سازه قدرتمند در کشور ترکیه نشان دهنده اهمیت موضوع پرواز در این کشور است. استانبول در گذشته فقط ۲ فرودگاه صبیحا و آتاتورک را در اختیار داشت که فرودگاه صبیحا از گذشته تا امروز فقط برای پروازهای داخلی استفاده شده و فرودگاه آتاتورک پروازهای خارجی را از تاریخ ۶ اپریل ۲۰۱۹ با فرودگاه استانبول به اشتراک گذاشته است.

فرودگاه استانبول ترکیه در منطقه "Arnavutköy" در قسمت اروپایی شهر استانبول واقع شده و روند سریع و رو به رشد پروازهای آن باعث شد تا در سال ۲۰۲۱ با جابجایی بیش از ۳۷ میلیون مسافر، به بزرگترین فرودگاه اروپا تبدیل شود. همچنین کد فرودگاه بین‌المللی در این سال از فرودگاه آتاتورک به فرودگاه استانبول در ترکیه انتقال یافت. شلوغ‌ترین فرودگاه دنیا نیز لقب دیگر فرودگاه استانبول است که از این حیث، رتبه سیزده در دنیا و به صورت بین‌المللی در رتبه دوم قرار دارد.

ساخت فرودگاه استانبول

این فرودگاه در زمینی به مساحت ۱.۴ میلیون مترمربع ساخته و تا به امروز ۹۰ میلیون مسافر را جابجا کرده است. این ابرسازه دارای ۱۴۳ پل ارتباطی و با بودجه ۱۲ بیلیون یورو بهره‌برداری شده. لازم به ذکر است؛ ساخت فرودگاه استانبول ترکیه ۴۲ ماه زمان برده است. برای بهره‌برداری از این پروژه ۱۴۵۳ کامیون استفاده شده و ساخت فاز ۱ آن ۴۲ ماه زمان برده است. ۷۰۰ هزار دستگاه کوبیک‌متر، روزانه برای کندن زمین در این مساحت به کار گرفته شده و در طول تاریخ هیچ پروژه‌ای با این وسعت در این ابعاد به ثبت نرسیده است.

از دیگر پیچیدگی این پروژه می‌توان به ۳۱۵۹ عدد تجهیزات ساخت و ساز مشغول به صورت شبانه‌روزی و بیش از ۷۵۰ میلیون متر زمین حفاری شده در زمان ساخت و همینطور ۳۲۰ میلیون متر خاک گردآوری شده به دور مساحت زمین ساخت این پروژه و ۷ میلیون متر بتن به کار رفته در این سازه اشاره داشت.

بیشتر بخوانید: صنعت ترکیه

بنای داخلی فرودگاه

هر ستون داخل فرودگاه استانبول ترکیه ۱۸۰ تُن وزن دارد و ۳۳ تُن آهن برای مقاوم سازیِ آن استفاده شده است. به بیان دیگر، این سازه در خود ۱۵ عدد برج ایفل را جای داده و ساخت بنای داخلی آن ۳۵ ماه زمان برده. ضمن اینکه تیم ساخت این پروژه برای سرهم کردن برج مراقبت فرودگاه، تمرکز همه اعضا را روی این بخش مهم از سازه معطوف کرده بود.

ساخت اولین برج مراقبت فرودگاه استانبول

اولین برج مراقبت این پروژه توسط طراح ایتالیایی "Pininfarina" به سبک ترکیه‌ای ساخته شده است. ارتفاع این برج به ۹۰ متر (برابر با ۲۹۵ فیت) می‌رسد. این برج در زمینی به مساحت ۶۰۸۵ متر مربع (برابر با ۶۵۶۰۰ فیت) طراحی شده که این برج مراقبت را به بزرگترین برج مراقبت در دنیا تبدیل می‌کند.

در تاریخ 16.06.2017 این برج مراقبت به شکل زاویه‌ای در شهر استانبول طراحی شده که طراحی آن ریشه در تاریخ کهن ترکیه دارد. این برج برای تمام مسافرانی که از سمت آسیا و اروپا وارد فرودگاه استانبول می‌شوند، قابل مشاهده است.

بیشتر بخوانید: فرهنگ ترکیه

بخش پرواز فرودگاه استانبول

در اولین فاز ساخت این پروژه؛ حدود ۳ تا ۴ هزار مترمربع فضا، برای پرواز هر خروجی فرودگاه استانبول در نظر گرفته شده است. این عدد برابر با ۱۰ تا ۱۳.۵ هزار فیت می‌شود که برای بلند شدن هواپیماها از زمین به کار رفته‌اند.

تونل‌های این پروژه به طول۲۲ کیلومتر در نظر گرفته شده که ۱۳ کیلومتر از آن شامل؛ تجهیزات مکانیکی، الکترونیکی و سیستم لوله‌کشی است. ضمن اینکه در فرودگاه استانبول ۶ کیلومتر فضا برای بارهای مسافران فراهم شده که خودروهای باربری مخصوص در زیر پل‌های این سازه در تونل‌های آن مشغول فعالیت هستند.

بیشتر بخوانید: کار در ترکیه

ساخت سیستم سوخت فرودگاه استانبول

لوله‌های سوخت فرودگاه استانبول به طول ۱۲ کیلومتر (برابر با ۷.۵ مایل فیت) در زیرساخت این پروژه طراحی شده‌اند. برای تامین سوخت؛ دو عدد زیردریایی به وزن‌های ۵۰ و ۱۲۵ هزار تُن، سوخت را با خود حمل و ۵۰۰۰ کامیون برای جابجایی آن به کار گرفته شده است. ساخت این بخش از پروژه سیزده ماه مانده به پایان پروژه انجام شده است.

ساخت پل‌های گذر مسافران

این فرودگاه شامل ۱۴۳ پل برای مسافران می‌شود که ۱۱۳ پل ارتباطی آن از قبل توسط مهندس‌های حرفه‌ای شبیه‌سازی شده بوده است.

سیستم توان و تامین انرژی

سیستم تامین انرژی فرودگاه استانبول شامل یک سازه کلی می‌شود که به تنهایی برای تامین انرژی فرودگاه کافی و برای شهرهایی به اندازه Samsun و Çanakkale این فرودگاه فضای کافی برای تامین توان و انرژی لازم را فراهم کرده است.

ساختمان داده‌ها و اطلاعات فرودگاه

سیستم Networking در ساختمان داده‌ها و اطلاعات فرودگاه استانبول به طول ۴۵۰۰ کیلومتر کابل کاپـر و ۲۵۰۰ کیلومتر کابل فیبر جای گرفته. سیستم باربری این پروژه نیز توان این را دارد تا نزدیک به ۱۰ هزار بارِ تازه از راه رسیده را به دست مسافران برساند. سیستم بررسی بارها شامل ۲۴ دستگاه اسکنر حرفه‌ای نیز می‌شود که برای امنیت بارها در نظر گرفته شده است.

سیستم جابجایی بار

۳۲۵۰ مانیتور برای نمایش اطلاعات وجود داشته که طول ریل‌های سیستم باربری فرودگاه برابر با ۴۳ کیلومتر و توانایی جابجایی ۳۰ هزار ساک در ساعت را دارد.

بیشتر بخوانید: سرمایه‌گذاری در ترکیه

پایان یافتن ترمینال اصلی

فاز دوم پروژه شامل ساخت خروجی‌های مستقل سوم و چهارم بود که دسترسی به تاکسی‌ها و حمل و نقل را برای مسافران فراهم می‌سازد. فاز سوم ساخت پروژه شامل دومین ترمینال مسافران بود که ۶۰ میلیون مسافر را در زمینی به مساحت ۹۶۰ هزار متر مربع جابجا می‌کند. فاز چهارم پروژه نیز شامل سومین ماهواره و ۵۰ میلیون مسافر بود که در زمینی به مساحت ۸۰۰ هزار متر مربع جابجا می‌شود. ۴ ماه مانده به پایان پروژه فرودگاه استانبول در ترکیه، ساخت ترمینال اصلی این سازه به پایان رسید.

بیشتر بخوانید: حمل و نقل در ترکیه

ساخت دومین برج مراقبت فرودگاه استانبول

دومین برج مراقبت فرودگاه، ارتفاعی به طول ۴۷ متر (برابر با ۱۵۴ فیت) را شامل می‌شود. در تاریخ 21.06.2018 برای اولین بار بازگشایی فرودگاه استانبول و مراحل آماده‌سازی آن به طور کامل انجام شد. از امکانات ویژه این فرودگاه می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • ۱۴۳ پل ارتباطی برای مسافران
  • ۵۰۰ میز چک‌این برای مسافران
  • ۱۴۳ گیت (gates)
  • ۲۲۸ میز کنترل پاسپورت

سیستم نظارت فرودگاه استانبول شامل: تشخیص چهره، هوش مصنوعی، جابجایی‌های مالی طبق ربات‌ها یا دیگر اطلاعات شخصی می‌شود. سیستم و تکنولوژی به کار رفته در این سازه بسیار هوشمند است و طبق بروزترین سیستم اینترنت وایرلس و رادیوییِ نسل جدید LTE که شامل GSMN انجام می‌شود که برای سهولت بخشیدن کار مسافران انجام شده است.

بازگشایی فرودگاه استانبول

29.10.2018 جشن بزرگی در فرودگاه استانبول ترکیه به مناسبت بازگشایی این ابرپروژه در سالن بزرگ این مجموعه برگزار شد. این فرودگاه در روز بازگشایی شامل ۶ خروجی، ۱۶ مسیر تاکسی، ظرفیت ۲۰۰ میلیون مسافر و ۳۰۰ مسیر پرواز شده و تا به امروز نیز از ظرفیت بالایی نسبت به این موضوع برخوردار است.

در مقایسه با فرودگاه بين المللی هارتسفيلد-جكسون آتلانتا (Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport)، فرودگاه استانبول با جابجایی ۱۰۷ میلیون مسافر در سال، شلوغ‌ترین فرودگاه دنیا به حساب می‌آید. در تاریخ 05.04.2019 با وجود امکانات ذکر شده این فرودگاه فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرده است.

در این مقاله به موضوع ساخت فرودگاه استانبول پرداختیم. شرکت ملک‌اینوست با همراهی متخصصان با تجربه در زمینه مهاجرت به ترکیه آماده ارائه مشاوره رایگان به شما عزیزان است. برای تماس با ما ایــنــجا کلیک کنید.

مقالات بیشتر

وکیل ازدواج در ترکیه

July 28, 2023

وکیل ازدواج در ترکیه (ثبت ازدواج بین‌المللی در ترکیه)

وظایف وکیل ازدواج در ترکیه و فواید ثبت ازدواج بین‌المللی در ترکیه چیست + مراحل ثبت ازدواج بین‌المللی و مدارک لازم + امکان ازدواج بین‌المللی برای ایرانیان و محدودیت‌های آن برای افراد مختلف...

بیشتر بخوانید
سایت های کاریابی در ترکیه

July 28, 2023

معرفی 20 مورد از سایت های کاریابی در ترکیه در سال 2023

آشنایی با 20 مورد از سایت های کاریابی در ترکیه + بهترین روش برای پیدا کردن کار در این کشور + شرایط بازار کار ترکیه + مراحل پیدا کردن کار در وب‌سایت‌های کاریابی مانند: آپلود رزومه و شبکه سازی

بیشتر بخوانید
اجاره خانه در روستاهای ترکیه

July 22, 2023

اجاره خانه در روستاهای ترکیه (+معرفی 18 روستای معروف ترکیه)

معرفی 18 مورد از روستاهای ترکیه برای سرمایه‌گذارانی که به دنبال خرید خانه ارزان در ترکیه هستند+مزایای زندگی روستایی در این کشور +شرایط اجاره خانه در روستاهای ترکیه و اهمیت قرارداد اجاره‌نامه

بیشتر بخوانید