اقامت تولد در ترکیه؛ اخذ تابعیت در سال 2023
یکی از سوالهایی که ممکن است برای مقیمان کشور ترکیه پیش بیاید؛ شرایط اقامت تولد در ترکیه است. این نوع اقامت به فرزندانی اعطاء میشود که در این کشور به دنیا میآیند. اما تنها شرط گرفتن این اقامت، متولد شدن در این کشور نیست. در ادامه به بررسی شرایط مورد نیاز برای دریافت اقامت از طریق تولد در ترکیه میپردازیم.
بیشتر بخوانید: اقامتهای ترکیه
اقامت تولد در ترکیه
اخذ تابعیت برای افرادی که در ترکیه متولد میشوند، شامل دو اصل میشود؛ اصل خاک و اصل خون.
بدین منظور شرایط دریافت اقامت ترکیه از طریق تولد برای فرزندی که در این کشور به دنیا میآید فراهم میشود. به طور خلاصه قانون اقامت از طریق تولد در ترکیه بر ius sanguinis (قانون نسب) استوار است.
بیشتر بخوانید: اقامت خانواده در ترکیه
اصل خاک
اصل خاک بدین منظور بیان شده که اگر والدین کودکی که در خاک کشور ترکیه به دنیا میآیند، تبعه کشور ترکیه نباشند و تابعیت کشورهای خارجی را داشته باشند؛ اقامت تولد در ترکیه شامل کودک آنان نمیشود و میبایست پاسپورت کشور خود را برای او دریافت کنند.
این بدین معنی است که اگر کودکی از بدو تولد در خاک ترکیه به دنیا بیاید اما والدین او تبعه ترکیه نباشند، اقامت ترکیه از طریق تولد باز هم شامل حال وی نمیشود. در این حالت والدین موظف هستند تا مشخصات فرزند خود را ظرف مدت ۳۰ روز به اداره مهاجرت اعلام کنند تا وضعیت اقامت او مشخص شود. در این شرایط والدین میتوانند برای دریافت اقامت تولد در ترکیه اقدامات لازم را انجام دهند اما برای دریافت تابعیت و شهروندی ترکیه باید فرزند آنها به سن قانونی (۱۸ سال) برسد.
اصل خون
طبق ماده ۶۶ قانون اساسی در ترکیه اگر والدین فرزند؛ شهروند تُرک یا در کشور ترکیه به دنیا آمده باشند، در هر کشور خارجی هم فرزند خود را به دنیا بیاورند؛ اقامت ترکیه از طریق تولد، به فرزند آنها تعلق میگیرد. در این شرایط اگر کودک آنها در هر کشور دیگری نیز متولد شده باشد، شهروند تُرک به حساب میآید.
شرایط دریافت اقامت از طریق تولد کودک در ترکیه
- اثبات داشتن درآمد کافی برای زندگی
- تسلط به زبان تُرکی
- اخلاقگرا و قانونمند
- خطری برای بهداشت و امنیت ملی به حساب نیایند
- مشخص کنند که قصد زندگی در ترکیه را دارند
- پیش از درخواست شهروندی به مدت ۵ سال در خاک ترکیه حضور داشته باشند
مدارک لازم برای ثبت تولد فرزند در ترکیه
والدین کودکی که در خاک ترکیه متولد شده است، میتوانند برای ثبت تولد فرزند خود در اداره جمعیت و امور ثبتاحوال به کنسولگری کشور خود در ترکیه مراجعه نمایند. سپس با ارائه مدارک زیر، مدرک شناسایی نوزاد خود را دریافت کنند.
- مدارک شناسایی و هویتی والدین
- گذرنامه والدین
- سند ازدواج/طلاق والدین
- گواهی تولد نوزاد صادره از طرف بیمارستان
- تکمیل فرمهای مربوطه
- پرداخت هزینههای مربوطه
بیشتر بخوانید: اقامت ازدواج در ترکیه
مدارک لازم برای اخذ اقامت تولد در ترکیه
- مدارک مربوط به اقامت خود (کیملیک ترکیه)
- اصل و کپی مدارک شناسایی (گذرنامه) به همراه سند ازدواج/طلاق و گواهی تولد نوزاد صادره از طرف بیمارستان.
- فرم درخواست اقامت تولد در ترکیه (VAT-1).
- از سایت https://e-ikamet.goc.gov.tr فرم را تکمیل کنند.
- هزینه ثبت مشخصات نوزاد.
بیشتر بخوانید: پر کردن فرم راندوو در ترکیه
مدارک لازم برای تابعیتِ فردی که از والدین غیر ترک در خاک ترکیه متولد شده است
- مدارک شناسایی و هویتی (شناسنامه و گذرنامه)
- جواز اقامت یا همان کیملیک ترکیه
- ۴ عکس پرسنلی مربوط به ماه جاری
- تأییدیه میزان درآمد ماهیانه
- مدرک تسلط به زبان ترکی
- مدارک شناسایی کامل همسر و فرزندان (درصورتیکه ازدواج کرده و بچهدار شده است)
تابعیت مضاعف در ترکیه
تابعیت مضاعف به این معنی است که شخصی که در کشور خود متولد شده و دارای حق شهروندی است، بتواند در کشور دومی که در آن زندگی میکند نیز شهروند محسوب شود. برخی از کشورها مانند ایران این قانون را نمیپذیرند و به عنوان کشور دوم به هیچ فرد خارجی حق امتیاز شهروندی ارائه نمیدهند.
اما کشور ترکیه دارای تابعیت مضاعف است که یکی از مزایای دریافت شهروندی ترکیه در نظر گرفته میشود. این بدین معنی است که اشخاصی که قصد دریافت تابعیت ترکیه را دارند، به طور همزمان میتواند تابعیت کشور خود را نیز حفظ کنند.
بیشتر بخوانید: سرمایهگذاری در ترکیه
هزینههای زایمان در ترکیه
هزینههای درمان در ترکیه به طور کلی بالا در نظر گرفته میشود. اما بسته به اینکه شهروند ترکیه باشید یا خیر و اینکه بیمه داشته باشید یا خیر، هزینهها میتواند متفاوت باشد. طبیعتا هزینه درمان در بیمارستانهای خصوصی به مراتب بالاتر از بیمارستانهای دولتی است. اگر بیمه نداشته باشید نیز باید به ناچار هزینههای درمان را از جیب پرداخت کنید.
هزینه زایمان به روش طبیعی بیش از 2000 لیر و زایمان به روش سزارین 5000 لیر تخمین زده میشود. اما هزینههای زایمان در ترکیه در برخی از موارد به 14 هزار لیر هم میرسد. البته این هزینه نسبت به نوع بیمارستانی که انتخاب میکنید و به شهر و محل سکونت شما بستگی پیدا کرده و متغیر است.
بیشتر بخوانید: بیمههای درمانی ترکیه
هزینه زایمان به روش طبیعی بیش از 2000 لیر و زایمان به روش سزارین 5000 لیر تخمین زده میشود. اما هزینههای زایمان در ترکیه در برخی از موارد به 14 هزار لیر هم میرسد. البته این هزینه نسبت به نوع بیمارستانی که انتخاب میکنید و به شهر و محل سکونت شما بستگی پیدا کرده و متغیر است.
مزایا و معایب بچهدار شدن در ترکیه
به طور کلی میتوان گفت تولد بچه در کشور ترکیه، مزیت خاصی ندارد و با توجه به نرخ بالای بیمه در ترکیه بچهدار شدن در داخل ایران بهتر به نظر میرسد.
نامگذاری فرزند در ترکیه
در ترکیه پدر میتواند برای فرزند تازه متولد شده خود، نام انتخاب کند. در صورتی که تمایل داشته باشد، میتواند اجازه انتخاب نام کودک را به مادر دهد. اگر یکی از والدین شهروند ترک باشد نیز میتوانند برای فرزند خود دو نام انتخاب کنند.
در این مقاله به بررسی شرایط اقامت تولد در ترکیه پرداختیم. شرکت ملکاینوست با همراهی متخصصان با تجربه در زمینه مهاجرت به ترکیه آماده ارائه مشاوره رایگان به شما عزیزان است. برای تماس با ما ایــنــجا کلیک کنید.
مقالات بیشتر
July 28, 2023
وکیل ازدواج در ترکیه (ثبت ازدواج بینالمللی در ترکیه)
وظایف وکیل ازدواج در ترکیه و فواید ثبت ازدواج بینالمللی در ترکیه چیست + مراحل ثبت ازدواج بینالمللی و مدارک لازم + امکان ازدواج بینالمللی برای ایرانیان و محدودیتهای آن برای افراد مختلف...
July 28, 2023
معرفی 20 مورد از سایت های کاریابی در ترکیه در سال 2023
آشنایی با 20 مورد از سایت های کاریابی در ترکیه + بهترین روش برای پیدا کردن کار در این کشور + شرایط بازار کار ترکیه + مراحل پیدا کردن کار در وبسایتهای کاریابی مانند: آپلود رزومه و شبکه سازی
July 22, 2023
اجاره خانه در روستاهای ترکیه (+معرفی 18 روستای معروف ترکیه)
معرفی 18 مورد از روستاهای ترکیه برای سرمایهگذارانی که به دنبال خرید خانه ارزان در ترکیه هستند+مزایای زندگی روستایی در این کشور +شرایط اجاره خانه در روستاهای ترکیه و اهمیت قرارداد اجارهنامه